mandag 14. desember 2015

Egenvurdering av første termin

Denne høsten har vi arbeidet med mye forskjellig. Det har vært et veldig interessant halvår med veldig mange forskjellige temaer og oppgaver. Vi har blant annet jobbet med etikettoppgave i Indesign, dybdeskarphet, refleksjoner, vann, bildeanalyse, lukkertid, lightpainting og linjer. 

Hva har du lært?
Jeg har lært utrolig mye om fotografi siden jeg begynte med Trykk og Foto, og det har vært veldig gøy. Jeg har lært hvordan jeg skal bruke kamera for å ta fine bilder og en del om kamerateknikker. Før jeg begynte med Trykk og Foto har jeg nesten aldri tatt noen bilder før, men etter jeg har hatt dette faget i et halvt år har jeg blitt veldig inspirert til å ta egne bilder og også se mer på foto. Jeg har lært mye i Photoshop og det har vært veldig gøy å bruke det for å redigere bildene jeg har tatt. Videre har jeg lært hvordan jeg skal ta bilder med dybdeskarphet og lukkertid som kan gjøre et bilde mye mer interessant. Dette halvåret har jeg jobbet med mye med foto og har blant annet brukt mye av fritiden min på å jobbe med oppgavene vi har fått. Oppgavene har vært varierte og spennende, og jeg synes at jeg har fått til oppgavene ganske bra, selv om noen har vært litt vanskeligere og mer krevende enn andre. 

Hva kan du bruke det til videre?
Jeg kan bruke det vi har gjort i Trykk og Foto til mye forskjellig og det jeg har lært med dette faget, kan jeg ta med meg videre. Jeg kan ta bedre bilder og uttrykk meg på en mer kreativ måte. Fototeknikkene jeg har lært kan jeg for eksempel bruke når jeg tar bilder på fritiden. 

Arbeidsformer og blogging som dokumentasjon av arbeid.
Jeg synes at måten vi har arbeidet på i timene har vært veldig grei og det har fungert på en fin måte. Bloggingen fungerer på en veldig bra måte for å dokumentere det vi gjør. Det er veldig enkelt og greit å bruke bloggen og det fungerer som en samlingsarena over alt vi har gjort og det gjør det greit å finne fram. Men jeg var litt skeptisk til bloggingen i begynnelsen, men etter en del arbeid med den, går det veldig fint. Det tar veldig mye tid, men så lenge resultatet blir bra, er det verdt det.

Ønsker til faget.
Jeg har lyst til å jobbe mer med "layers" og lære mer om forskjellige teknikker i Photoshop. Jeg synes det også hadde vært veldig gøy om hadde jobbet med oppgaver og temaer som er tilknyttet kunst, farger og arkitektur.  


Jeg valgte å legge til et bilde for å gjøre innlegget litt mer spennende. Dette bildet er tatt over Galtesund og jeg redigerte det i Photoshop ved å bruke "Curves" fikk jeg frem de ville fargene. Bildet er tatt med Canon EOS 1100D.

Blenderåpning/f-stop: f/5
ISO: 400
Lukkertid: 1/4000 sek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar